PUDING ROTIBahan-bahan:-Untuk sos kastad :1) 1 tin susu cair
2) 2 sudu makan tepung kastad
3) 2 sudu makan gula
Untuk puding :1) 500 ml susu segar
2) 8 keping roti
3) 4 sudu makan gula halus
4) 2 sudu makan mentega
5) 2 biji telur
6) 1 sudu teh esen vanilla
7) 1 sudu makan tepung jagung
8) 2 sudu besar kismis hitam
Cara :
Untuk sos kastad :1) Gaul rata kesemua bahan untuk sos kastad.
2) Didihkan sebentar di atas api.
Untuk puding :
1) Rendam roti yang telah dipotong 4 setiap satu bersama susu segar selama ½ jam di dalam
loyang.
2) Tuang ke dalam loyang bahan yang telah digaul rata.
3) Bakar dalam ketuhar pada suhu 180°c selama ½ jam/masak. Angkat dan sejukkan.
4) Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
No comments:
Post a Comment