BLOG-BLOG KUIH MALAYSIA

BLOG-BLOG KUIH MALAYSIA

PUDING ROTI COKLAT



PUDING ROTI COKLAT


Bahan-bahan:-
1) 1 buku kecil roti
2) 1 liter susu coklat kotak
3) 3 sudu makan gula perang
4) 2 biji telur (pukul)
5) 1 sudu makan mentega cair
6) 1 sudu teh esen vanilla
7) 50 gram coklat urai
8) 50 gram coklat cair

Cara :
1) Potongpotong
roti pada saiz kecil.
2) Gaul rata susu dengan mentega cair, gula dan telur.
3) Masukkan roti dan rendam selama 1 jam.
4) Masukkan coklat urai dan gaul rata.
5) Sapu rata mentega pada loyang. Masukkan aunan ke dalam loyang dan bakar pada suhu
180°c selama 1 jam.
6) Sejukkan dan tung rata permukn dengan coklat cair. Potong kecil dan hidangkan.

5 comments:

  1. Mak lang memang suka sangat dgn kuih puding roti ni... guna kastard pun sedap,..

    ReplyDelete
  2. wah sedapnya.. raya dah abis.. tetiba plak rase nak buat kuih lagi..

    ReplyDelete
  3. Budak budak mesti suka manisan yang berunsur coklat ni

    ReplyDelete